martes, 12 de junio de 2012

Reflexió final de l'assignatura


El quatrimestre ha arribat al seu final, i com a tal també hem arribat al final d’una nova etapa de la nostra experiència com a estudiants d’educació infantil i el final d’una nova assignatura que ens aportat moltes coses.

A l’inici tenia unes expectatives molt diferents del que realment ha estat l’assignatura, el títol em suggeria altres esquemes de treball, enfocats a àmbits innovadors de l’assignatura, compartir experiències...però tot i així, de no ser el que inicialment esperava, les expectatives que me’n duc de l’assignatura són relativament bones.

Ha estat una assignatura que gràcies a fer-la mestres he realitzat les pràctiques m’ha fet reflexionar sobre molts aspectes que pot ser hagués deixat de banda. M’ha ajudat molt ja que he pogut reflexionar i pensar sobre el perquè de les coses, sobre temes que ens creaven dilemes i dubtes, compartir experiències i sobretot obrir la mirada cap a altres alternatives educatives i sobretot ampliar els meus coneixements sobre la innovació i el projectes de millora, dels quals és parla tant i encara en cap assignatura ens havien parlat amb tanta densitat.

De fet aquesta etapa final de l’assignatura és la que m’ha aportat més coses positives i de la qual he après més, encara que penso que pot ser no hagués estat mala idea haver-la treballada més de cara a l’inici de l’assignatura, ja que les practicants havíem de començar a fer un projecte i tot això que hem treballat ara ens hagués donat molt de suport a l’hora de fer camí al nostre projecte. Tot i així, també els coneixements adquirits han fet la seva funció i ens han ajudat per acabar d’enllestir el nostre projecte.

Un altra cosa a destacar, que ja hem parlat en algunes de les classes i que diàriament comentaven en les classes de videoconferència, era l’aspecte negatiu del tipus de classe que fèiem, en hagués agradat tant tenir aquesta assignatura presencial, que almenys jo em lamentava cada dijous... ja que trobava tant important poder debatre o intercanviar experiència d’una manera més planera i en petit grup que hem semblava que amb tantes persones, no donava els fruits que podia donar sent una assignatura presencial. Tot i així, hem quedo amb una part positiva d’això i és, que gràcies a estar les tres illes connectades hem pogut compartir experiències que amb classes presencials no haguéssim tingut, ja que només haguéssim parlat de les experiències de les companyes i companys de la mateixa aula. Per tant, dintre de l’aspecte negatiu hem quedo amb allò que m’ha semblat més positiu.

En quant al nivell de feina, ha estat considerable, tot i així penso que ha estat necessari i que ha estat positiu per nosaltres, o almenys per jo ho ha estat, ja que com he dit abans les reflexions m’han estat molt útils, encara que també soc conscients que en algun moment m’he estressat, però com tot, amb una bona organització ho he tirar endavant més bé o més malament però ho he fet. Ara només desitjo que els esforços donin els seus fruits.

Finalment dir, que hem reflexionar considerablement durant aquest temps, ja que han estat un mesos d’experiències diàries que ens han fet pensar i repensar, però hem quedo amb que ara és temps de pensar reflexionar novament sobre allò fet, amb calma i tranquil·litat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario